Apple, iPhone 6'daki Hata İçin Özür Diledi

14.09.2014 19:02
Apple, daha iPhone 6'yı piyasaya sürmeden, telefonun haritasıyla ilgili problemin olduğu tespit edildi. Harita uygulamasında bulunan hata için özür dileyen Apple'ın CEO'su Tim Cook, şirketin internet sitesinden yaptığı açıklamada "uygulamadaki hata düzeltilene kadar Google'un harita uygulamasını kullanın" dedi. (başına taş mı düştü n'oldu, Google falan diyor Tim amca)
 
Harita uygulamasında Kanada'nın Toronto ve Ottowa yanlış yerlerde imlenirken, Edmonton kenti Calgary'nin batı tarafında gösterildi. Uygulamada tespit edilen bir başka hata ise, ülkenin diğer büyük şehri olan St. Johns kentinin ismideki apostrof işaretinin kullanılmaması oldu. Quebec eyaletine bağlı tarihi Quebec City ise, iPhone 6'nın harita uygulamasında sadece Quebec olarak gösteriliyor.
 
Bunların dışında internet sitesinden müşteri siparişleri almaya başlayan Apple Kanada, iPhone 6'nın küçük boyu için 7 ila 10 iş günü teslim süresi verirken, en fazla talebin olduğu bildirilen iPhone 6 Plus için 3 ila 4 hafta teslim süresi ilan etti.